Комунальний заклад
"Орчицька початкова школа"
Головна » 2017 » Лютий » 8 » Оновлення шкільних програм буде прозорим, - Гриневич
13:20
Оновлення шкільних програм буде прозорим, - Гриневич

Оновлення шкільних програм буде прозорим, - Гриневич

В Україні було витрачено багато коштів на різні освітні проекти. В їх межах було вироблено цікаві продукти, але після завершення проектів ці продукти не використовуються, і знає про них лише обмежене коло вчителів. Про це зазначила міністр освіти Лілія Гриневич під час своєї участі на форумі «Цифрове перетворення освіти».

За словами міністра, ідея МОН полягає в тому, щоб зібрати найкращі напрацювання і запровадити їх для використання в обов’язковій програмі. Не як окремі предмети, а щоб вони пронизували інші предмети і через них формували відповідні компетентності.

«Важливо, щоб ми не тільки говорили, але й діяли. Ми відкрили майданчик для публічного обговорення і роботи над удосконаленням програм. Влітку це була робота над програмами початкової школи, зараз на черзі базова. Якщо ви знаєте про цікаві матеріали, які таким чином можна адаптувати до використання в школах – пропонуйте, ми завжди відкриті до таких пропозицій», – наголосила міністр.

Вона також повідомила, що процес оновлення програм базової школи буде прозорим і відкритим для громадськості.

Обговорення проходитиме у кілька етапів. Після кожного з них на обговорення виставлятиметься оновлений документ, а також порівняльні таблиці, де вказуватимуться пропозиції, що були враховані, а також пропозиції, що враховані не були, з усіма відповідними обґрунтуваннями.

 навчальні програми реформа середньої освіти

Категорія: Новини освіти України | Переглядів: 259 | Додав: filippovaolinf1990 | Теги: Оновлення шкільних програм буде про, - Гриневич | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar