Комунальний заклад
"Орчицька початкова школа"
Головна » 2017 » Листопад » 16 » Гурток орігамі "Чарівний папір"
18:43
Гурток орігамі "Чарівний папір"

16 листопада в Орчицькій ЗОШ І-ІІ ступенів розпочав свою роботу гурток орігамі "Чарівний папір" під керівництвом вчителя початкових класів Філіппової Ольги Валентинівни.

Орігамі - стародавнє мистецтво створення фігурок з паперу. Навіть складно уявити, яку кількість різноманітних витворів можуть створити майстри орігамі: від квітів і птахів до динозаврів. Не дивно, що воно так популярно за межами своєї батьківщини - Японії.

 

Користь орігамі для дітей

 

Очевидна користь орігамі для дітей. тому що це мистецтво розвиває уяву, просторове мислення, увагу, фантазію, концентрацію, терпіння. Майстри кажуть, що якщо людина одного разу долучився до дивовижного світу орігамі, він залишиться його прихильником назавжди. 

ЯКІ ВИХОВНІ ЗАВДАННЯ МОЖНА ВИРІШИТИ ЗА ДОПОМОГОЮ ОРІГАМІ?

Користь орігамі для дітей очевидна, тому що це хобі допомагає педагогам і батькам вирішувати досить складні завдання:

  • Дорослі знають, як складно буває заспокоїти дітей, запропонувати їм заняття, яке дозволить непосидам скинути надлишки енергії. Орігамі вимагає концентрації, заспокоює дітей, а отриманий результат дає їм можливість відчути себе переможцями.
  • Складання фігурок з паперу - прекрасне тренування дрібної моторики рук. В результаті виявляється позитивний вплив на мислення, логіку, пам'ять, мову.
  • Одне з найбільш затребуваних якостей людини сьогодні - креативність, можливість мислити нестандартно. Крім цієї прекрасної якості, дитина набуває і здатність виконувати вказівки, слідуючи інструкціям. Це згодом допоможе їй чути і розуміти інших.
  • Орігамі сприяє розвитку математичних здібностей: просторового мислення, логіки, вміння шукати нові стратегії вирішення завдань, міркувати.
  • Вироби орігамі - чудовий подарунок. Якщо дитина побачить, що сувеніри, зроблені її руками, захоплюють друзів і родичів, це буде сприяти підвищенню самооцінки і бажанням здивувати їх більш складними і красивими виробами, а це вже радість творчості, яка вивищує душу людини

Унікальність орігамі полягає в тому, що при своїй доступності та простоті початкового рівня, це заняття виховує потрібні людині якості і навички. Якщо розвивати їх з дитинства, то наступне покоління буде набагато врівноваженим, розважливішим, талановитішим, мудрішим, ніж попереднє.

І заняття

Створення ворони

Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 228 | Додав: svetaburlaka95 | Теги: Гурток орігамі Чарівний папір | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar