Комунальний заклад
"Орчицька початкова школа"
Головна » 2016 » Лютий » 17 » Проведено заходи з нагоди відзначення Дня учасників бойових дій на території інших держав
21:05
Проведено заходи з нагоди відзначення Дня учасників бойових дій на території інших держав

У жодному календарі день 15 лютого нічим не позначений, але він особливий. Цього дня закінчилась нарешті війна. Щороку ветерани афганської війни відзначають останній день виведення радянських військ з Афганістану.

      27 років минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Не можуть матері забути загиблих та покалічених синів, а дружини та діти  - своїх чоловіків і батьків. Нинішнє покоління має знати про страшні події афганської війни і пам’ятати, що серед нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками і учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.

      15 лютого 2016 року в Орчицькій школі І-ІІ ступенів відбулася зустріч з нашим односельцем, воїном-інтернаціоналістом, Тарасовим Миколою Вікторовичем. Цього ж дня старшокласники школи мали змогу побувати на районних урочистостях з нагоди 27-річниці виведення радянських військ з республіки Афганістан. В рамках урочистостей відбулася презентація книги «Афганістан у серці пломеніє» в якій коротко описано життєвий шлях всіх воїнів-афганців нашого району.

        В цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих односельців: воїна-інтернаціоналіста Тройченко Леоніда Леонідовича та Полянського Володимира Вікторовича, який загинув, виконуючи службовий обов’язок перед Батьківщиною, проходячи службу в лавах Радянської Армії.

      Слава вам, воїни-інтернаціоналісти! Низький уклін від усіх земляків.

 

Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 265 | Додав: Wolodymyr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar